Sałatka z serem żółtym, szynką i ananasem
Składniki
100 g szynki wieprzowej gotowanej lub wędzonej
100 g sera żółtego
5 plastrów świeżego ananasa
2 łyżki posiekanej pietruszki
1/2 szkl. ryżu parboiled
2 łyżki majonezu
1/2 płaskiej łyżeczki musztardy
1 łyżeczka soku z cytryny
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ryż ugotuj wg wskazówek na opakowaniu w 1/2 szkl. wody z solą. Po ugotowaniu przestudź, przelewając go zimną wodą i osącz. Ananasa obierz ze skóry i pokrój w kostkę, podobnie ser i szynkę. Następnie dodaj majonez, cytrynę, musztardę, posiekaną pietruszkę, przyprawy i wszystko razem z ugotowanym ryżem dokładnie wymieszaj. Podawaj na zimno z chlebem razowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje