Przepisy Sałatka z selerem naciowym i sałatą rzymską
Składniki
1 pęczek selera naciowego
250 g ciemnych winogron
1 kwaskowe jabłko
100 g łuskanych orzechów włoskich
1 średnia główka sałaty rzymskiej
100 g mieszanki innych sałat
100 ml majonezu
200 ml jogurtu naturalnego
przyprawy: sól i pieprz do smaku
Opis

Łodygi selera umyj i pokrój na centymetrowe kawałki, odrzucając zdrewniałe końcówki. Sałaty, jabłko i winogrona dokładnie umyj. Sałaty porwij na mniejsze kawałki (sałatę rzymską możesz pokroić ostrym nożem na cienkie paski), winogrona poprzecinaj na połówki, jabłko pokrój w słupki razem ze skórką, odrzucając ogryzek. Wymieszaj wszystkie przygotowane składniki sałatki w salaterce. 

Jogurt wymieszaj z majonezem, dopraw solą, pieprzem i wylej na sałatkę. Podawaj do potraw mięsnych lub jako samodzielne danie.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Dania główne