Przepisy Sałatka z pieczonym łososiem
Składniki
450 g upieczonego łososia
4 pomarańcze
250 g rukoli
1 duży granat
200 g orzechów włoskich
1 czerwona cebula
Dodatkowo:
70 ml oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki musztardy
20 ml soku z kwaśnej pomarańczy
Sposób przygotowania
1
Pomarańcze obierz ostrym nożem i wykrój z nich cząstki.
2
Łososia rozdrobnij na mniejsze kawałki.
3
Cebulę pokrój w cienkie półplasterki, a orzechy połam na połówki.
4
Wystukaj ziarenka z granatu. Składniki na dresing wlej do słoiczka, zakręć i energicznie potrząsając, lekko zmieszaj.
5
Wymieszaj składniki sałatki i polej dressingiem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy