Przepisy Sałatka z pieczonych warzyw

Składniki

200 g marchewki 

100 g selera 

200 g topinamburu lub ziemniaków 

100 g buraków 

100 g podgrzybków mrożonych

1 łyżka kaparów

50 ml oliwy 

4 gałązki natki pietruszki 

1 cytryna 

sól, pieprz czarny

Opis

Podgrzybki wstaw do rozmrożenia, najlepiej dzień wcześniej. Warzywa korzeniowe umyj dokładnie i obierz ze skórki. Pokrój w duże kawałki. Przełóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą. Przypraw solą i tymiankiem. Wstaw do nagrzanego piekarnika do temp 180˚ i piecz przez ok. 40 minut. Mieszaj warzywa regularnie, aby równo się wypiekły. Na ostanie 10 minut dodaj grzyby pokrojone w paseczki – wymieszaj z pozostałymi warzywami, aby przeszły smakiem.

W tym czasie przygotuj sos. Do głębokiego naczynia wlej oliwę, dodaj zioła, czosnek sok i skórkę z cytryny. Przypraw szczyptą soli, bo kapary są już lekko słone oraz świeżo mielonym pieprzem.  Zmiksuj razem i odstaw, aby sos nabrał smaku. Warzywa wyjmij z piekarnika i przełóż na półmisek, polej lekko z wierzchu sosem. Dekoruj świeżymi ziołami. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4