Sałatka z młodych ziemniaków
Składniki
500 g młodych ziemniaków
1 młoda cebula
3 łyżki musztardy dijon
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
½ pęczka koperku
1 łyżka masła
1 łyżka soku z cytryny
przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn
Opis

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Do gotującej się wody dodaj 1 łyżkę masła, sól do smaku i umyte, nieobrane ziemniaki. Gotuj ziemniaki w skorupkach przez ok. 30 min, a następnie wyjmij, lekko ostudź i pokrój w plasterki.

Przygotuj sos: wymieszaj musztardę z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. Przypraw do smaku solą, pieprzem i suszonym rozmarynem. Odstaw sos na 10 min.

Plasterki ziemniaków i piórka cebuli polej sosem, posyp posiekanym koperkiem i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj gałązką świeżego rozmarynu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery