Sałatka z młodej włoskiej kapusty w sosie winnym
Składniki
1/4 młodej włoskiej kapusty
1 marchewka
2 ogórki kiszone
4 jaja
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka octu winnego
4 łyżki oliwy z oliwek
szczypta cukru
przyprawy: pieprz, sól
Opis

Warzywa umyj. Kapustę pokrój na duże kawałki. Marchewkę obierz, podgotuj przez 10 min i pokrój w paseczki. Jajka ugotuj na twardo. Ogórka obierz i pokrój w kostkę, a jajka przekrój na 4 części.

Zrób sos: sok z cytryny połącz z oliwą, octem, pieprzem, cukrem i solą.

Poukładaj warzywa i jajka na kapuście. Polej sosem sałatkę. Polecamy podawać na kolację wraz z ziemniaczanymi talarkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
120 min.
Dania główne
2 miesiące temu
5 min.
Napoje