Sałatka z miętą
Składniki
ok. 200 g winogron różowych lub białych
1 ananas świeży
1 melon
2 garście mięty
Sos:
6 łyżek soku jabłkowego
3 łyżeczki soku z cytryny
2 łyżeczka miodu płynnego lipowego
2 łyżki wermutu
Opis

Winogrona umyj i przetnij na połowę, usuń pestki. Ananasa obierz i pokrój w plastry, a następnie na mniejsze kawałki. Melona przekrój na pół, oczyść z pestek i łyżeczką do melonów wydrąż kuleczki (możesz pokroić melona także w kostkę). Owoce poukładaj na talerzu i obsyp miętą. Przygotuj sos: sok jabłkowy, połącz z cytryną, miodem i wermutem. Składniki dobrze wymieszaj i polej sosem sałatkę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Napoje