Sałatka z makaronem ryżowym
Składniki
1 op. mieszanki sałat
kilkanaście cieniutkich plasterków salami
15 pomidorków koktajlowych
100 g sera blue
garść listków świeżego oregano
1/2 szkl. namoczonego makaronu ryżowego
2 łyżeczki prażonego sezamu
sos sojowy jasny do smaku
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego białego
2 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz świeżo mielony
Opis

Przygotuj sos: oliwę wymieszaj z octem, dodaj wyciśnięty czosnek oraz przyprawy i jeszcze raz wymieszaj.

Makaron ryżowy przygotuj według wskazówek na opakowaniu, zalej gorącą wodą z sosem sojowym na kilka minut, a następnie odcedź. Plastry salami podsmaż na patelni bez oliwy, aby podbić ich smak. Pomidorki umyj i pokrój na połowy, ser pokrusz w palcach.

Sałatę ułóż na talerzu i skrop połową sosu. Na sałacie ułóż makaron, pomidorki i ser blue. Całość polej resztą sosu, posyp prażonym PORADA KONTEKSTOWA - PRAŻENIE sezamem i udekoruj świeżymi listkami oregano. Podawaj z grzankami czosnkowymi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne