Przepisy Sałatka z makaronem i pomidorkami koktajlowymi

Składniki

4 pomidorki koktajlowe
200 g brokułów
6 czarnych oliwek (ok.)
½ szklanki makaronu muszelek
1 garść rukoli
60 g fety (ok.)
Sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany kwaśnej
1 łyżeczka suszonych płatków chilli
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka tymianku świeżego
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Makaron ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTEwg wskazówek na opakowaniu. Brokuły umyj i gotuj w osolonej wodzie przez ok. 2–3 min. Pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki, oliwki przekrój na połowy, ser feta pokrój w kostkę. Gorący makaron skrop lekko oliwą. Wszystkie składniki ułóż na talerzu i dodaj rukolę.

Przygotuj sos: majonez wymieszaj ze śmietaną, dodaj paprykę chilli, zmiażdżony czosnek, listki tymianku i przyprawy. Gotowy sos wymieszaj z sałatką i podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Nasza cena

1 / 3