Przepisy Sałatka z kostkami pieczonej dyni

Składniki

200 g obranej dyni 

10 pomidorków koktajlowych 

1/2 czerwonej cebuli 

50 g łuskanych pestek z dyni 

250 g dowolnej mieszanki sałat 

30 ml oliwy z oliwek 

przyprawy: sól, pieprz i suszony tymianek do smaku 

Dressing: 

60 ml oliwy z oliwek 

30 ml soku z cytryny 

15 g miodu 

1/2 łyżeczki musztardy

Opis

Rozgrzej piekarnik do 190°. Dynię pokrój w 2 cm kostkę. Oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Przyprawione kostki dyni wymieszaj z oliwą z oliwek i rozłóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do piekarnika na 20 min. W tym czasie, na suchej patelni, upraż pestki z dyni. 

Upieczoną dynię wyciągnij z piekarnika i przestudź. Na talerzach rozłóż porcje sałaty. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i pokrojoną w półplasterki cebulę. Następnie dodaj przestudzone kawałki dyni i pestki. 

Wymieszaj sok z cytryny, miód i musztardę. Cały czas mieszając dodaj powolutku oliwę z oliwek. Mieszaj energicznie do uzyskania konsystencji emulsji. Gotowym dressingiem PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING skrop sałatkę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4