Sałatka z kiełkami słonecznika i jajami
Składniki
2 jajka
1 garść kiełków słonecznika
1 garść kiełków rzodkiewki
Sos:
2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego
1 łyżka octu winnego
1/3 pęczka cieniutkiego szczypiorku
1 łyżeczka ostrej musztardy (najlepiej Dijon)
przyprawy: sól i pieprz
Opis

Jajka ugotuj na twardo – gotuj ok. 10 min. W tym czasie przygotuj sos: oliwę i ocet połącz z musztardą i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Całość dopraw solą i pieprzem. Przekrój jajka na ćwiartki. Na talerzu ułóż kiełki rzodkiewki i słonecznika. Poukładaj na nich ciepłe jajka i polej przygotowanym sosem. Podawaj na śniadanie z pieczywem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
50 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy