Przepisy Sałatka z kiełkami na ciepło

Składniki

1 czerwona papryka

2 marchewki

200 g fasoli zielonej

20 g kiełków soi

20 g kiełków słonecznika

1 cukinia

1 łyżka sosu sojowego

świeża kolendra

przyprawy:  anyż, goździki, cynamon, koper włoski, imbir (może być gotowa mieszanka przypraw)

Opis

Paprykę pokrój na grube kawałki. Marchewki obierz i pokrój na szerokie paski. Fasolkę oczyść, umyj i osusz (jeśli jest mrożona ugotuj ją na półtwardo). Cukinię pokrój w dużą kostkę. Wszystko smaż przez ok. 5 min na głębokiej, natłuszczonej olejem patelni (najlepiej w woku).

Dodaj kiełki i posyp imbirem. Smaż jeszcze przez ok. 2 - 3 min, aż warzywa będą półtwarde. Przypraw do smaku. Przed podaniem skrop sosem sojowym. Sałatkę podawaj na ciepło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4