Przepisy Sałatka z kalarepką

Składniki

1/2 kalarepki

4 liście sałaty masłowej

1/3 cebuli czerwonej

10 g sera koziego

5 dużych oliwek nadziewanych migdałami

1/2 łyżeczki masła

1 łyżka płatków migdałowych

listki świeżego oregano do dekoracji

szczypta pokruszonych suszonych czerwonych papryczek chilli

Sos:

3 łyżki oliwy z oliwek

1 płaska łyżeczka musztardy francuskiej Dijon

1zabek czosnku

1 cebulka szalotka

2 szczypty cukru brązowego

2 łyżki soku z cytryny

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj sos: oliwę z oliwek wymieszaj dokładnie z sokiem z cytryny, dodaj musztardę. Czosnek i cebulę posiekaj dość drobno, wyciśnij przez wyciskarkę do czosnku i dodaj do oliwy. Całość przypraw cukrem, solą i pieprzem.

Kalarepkę obierz i umyj, a następnie pokrój na cienkie plasterki. Masło stop na patelni na wolnym ogniu (zbierz pianę z wierzchu) i podsmaż na nim kalarepkę (ok. 1 minuty), następnie oprósz chilli. Sałatę umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ser kozi pokrój w kostkę. Sałatę wymieszaj z sosem, obłóż ją kawałkami podsmażonej kalarepki, dodaj oliwki, posyp płatkami migdałowymi, cebulką i serem kozim. Udekoruj świeżymi listkami oregano.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4