Przepisy Sałatka z kalarepką i orzeszkami pinii

Składniki

1 kalarepka

1 średnia marchewka

1 łyżka stołowa posiekanej zielonej pietruszki

1/2 pęczka zielonej cebulki ze szczypiorku

garść orzeszków pinii

Sos:

15 ml soku z limonki

3 łyżki oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

przyprawy: sól, pieprz do smaku

Opis

Kalarepę i marchewkę umyj i obierz ze skórki, a następnie pokrój: kalarepkę w cienkie plasterki a marchewkę w cieniutkie paseczki (możesz to zrobić nożem do warzyw). Pietruszkę i zieloną cebulę drobno posiekaj. Wszystkie warzywa przesyp do dużej miski.

Przygotuj sos: ząbek czosnku obierz i drobno posiekaj. W małej miseczce wymieszaj sok z limonki i oliwę, dodaj sól, pieprz oraz czosnek. Warzywa polej sosem, wymieszaj, a na koniec posyp orzeszkami pinii. Podawaj np. z pieczonym mięsem lub jako samodzielną małą przekąskę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
15 min.
Napoje
2 3 4