Sałatka z kalarepą, serem feta i octem balsamicznym
Składniki
3 liście sałaty rzymskiej
2 łyżki czarnych oliwek
1 średni pomidor
gruby plaster sera typu feta
1/2 kalarepy
2 średnie truskawki
3 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
szczypta soli
Opis

Opłukaną sałatę pokrój w paski. Pomidora pokrój w kostkę. Kalarepę pokrój w paseczki, a truskawki przekrój na ćwiartki. Ocet balsamiczny wymieszaj z oliwą i solą.

Składniki sałatki ułóż warstwami w misce lub np. w słoiku, jeśli chcesz to danie zjeść poza domem, np. w pracy czy w szkole. Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje