Przepisy Sałatka z kaki
Składniki
2 kaki
1 banan
2 gruszki japońskie
½ szklanki jagód lub borówek amerykańskich
listki mięty do dekoracji
sos:
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczka miodu płynnego lipowego
Opis

Umyj, a następnie mocno schłodź owoce. Kaki obierz ze skórki i pokrój w dość dużą kostkę. Gruszki również pokrój w kostkę. Banana obierz, przekrój na połowę i pokrój wzdłuż na ćwiartki. Owoce poukładaj w miseczce wraz z jagodami lub borówkami. Miód wymieszaj z cytryną (możesz także dodać 1 łyżkę rumu do smaku), a następnie tak przygotowanym sosem polej owoce. Na koniec udekoruj sałatkę miętą. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
40 min.
Desery
2 3 4