Przepisy Sałatka z gruszką i gorgonzolą w sosie winegret
Składniki
2 łyżki orzechów nerkowca
1/2 gruszki
80 g sera gorgonzola lub blue
3 garście rukoli
1 mała kiść winogron
Dressing:
garść kolendry
1 łyżka orzechów nerkowca
1 ząbek czosnku
4 łyżki soku z limonki
6 łyżek oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Przygotuj dressing PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING: orzechy nerkowca zmiksuj z oliwą, czosnkiem, sokiem z limonki i garścią kolendry. Przypraw solą i pieprzem.

Gruszkę obierz, przekrój na pół, a następnie pokrój w plastry. Gorgonzolę pokrój w kostkę, rukolę dokładnie umyj i osusz. Winogrona dobrze umyj i przekrój na połowę. Orzechy pokrusz. Na talerzu ułóż rukolę, na niej ser, gruszki i winogrona. Całość posyp orzechami i polej dressingiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
50 min.
Desery