Przepisy Sałatka z gruszką i gorgonzolą w sosie winegret

Składniki

2 łyżki orzechów nerkowca

1/2 gruszki

80 g sera gorgonzola lub blue

3 garście rukoli

1 mała kiść winogron

Dressing:

garść kolendry

1 łyżka orzechów nerkowca

1 ząbek czosnku

4 łyżki soku z limonki

6 łyżek oliwy z oliwek

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj dressing PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING: orzechy nerkowca zmiksuj z oliwą, czosnkiem, sokiem z limonki i garścią kolendry. Przypraw solą i pieprzem.

Gruszkę obierz, przekrój na pół, a następnie pokrój w plastry. Gorgonzolę pokrój w kostkę, rukolę dokładnie umyj i osusz. Winogrona dobrze umyj i przekrój na połowę. Orzechy pokrusz. Na talerzu ułóż rukolę, na niej ser, gruszki i winogrona. Całość posyp orzechami i polej dressingiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4