Przepisy Sałatka z grillowanymi szparagami

Składniki

1 op. młodych białych szparagów

150 g łososia wędzonego na zimno 

1/4 główki sałaty rzymskiej (albo jedna mini)

garść roszponki 

8 rzodkiewek

łyżka prażonego czarnego sezamu

Dressing:

60 ml oliwy z oliwek Tesco Finest

2 łyżki soku z cytryny

1/2 łyżeczki musztardy angielskiej

sól

Opis

Szparagi umyj i dokładnie osusz. Suche połóż na grillu. Im mniejsze szparagi, tym krócej powinny się grillować. Gotowe szparagi powinny być półtwarde. 

Sałaty umyj i w razie potrzeby porwij na mniejsze kawałki. Rzodkiewkę posiekaj na plasterki, a łososia pokrusz na mniejsze kawałki. 

Wszystkie składniki wymieszaj delikatnie ze szparagami. Składniki dressingu wymieszaj dokładnie w zamkniętym słoiczku i wylej na przygotowaną sałatkę. Podawaj na świeżo.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4