Przepisy Sałatka z grillowanymi burakami i serem
Składniki
3 duże buraki
2 op. sera Janosika Tesco (220 g)
3 garści rukoli
4 łyżki rozmarynu świeżego
2 łyżki orzechów piniowych
2 łyżki oliwy extra virgin
1/2 łyżeczki soli
miód
Sposób przygotowania
1
Obierz buraka i pokrój w plastry grubości 4-5 mm.
2
Do buraka dodaj rozmaryn, sól i oliwę.
3
Buraki grilluj do zbrązowienia z obu stron.
4
Po przełożeniu buraków na drugą stronę, posmaruj je miodem.
5
Posyp pociętym rozmarynem.
6
Pod koniec grillowania połóż na ruszcie ser. Grilluj kilka chwil.
7
Na talerzu ułóż sałatę i buraki. Dodaj pokrojony ser, posyp orzechami. Podawaj na ciepło.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
15 min.
Desery
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje
3 miesięcy temu
60 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
25 min.
Desery