Przepisy Sałatka z grillowanym serem
Składniki
150 g sera wędzonego
150 g rukoli
150 g liści sałaty rzymskiej 
150 g pomidorków koktajlowych
1 czerwona cebula
Dressing:
100 g mrożonych malin
1 łyżeczka cukru
1 łyżka miodu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka octu balsamicznego
100 ml oliwy z oliwek
Opis

Maliny zagotuj z łyżeczką cukru i na ciepło przetrzyj przez sitko. Kiedy wystygną, wymieszaj je z miodem, musztardą i octem balsamicznym. Następnie dodaj cienkim strumieniem oliwę z oliwek, cały czas mieszając sos.

Sałatę rzymską i rukolę umyj i wymieszaj z pokrojoną cebulą i pomidorkami. Ser pokrój w półcentymetrowe plastry i połóż je na lekko rozgrzanym grillu. Podgrzewaj przez parę sekund. Ciepłe plastry sera przełóż na przygotowaną sałatę. Podawaj z dressingiem.

 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
85 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Zupy