Przepisy Sałatka z grillowanym boczkiem
Składniki
1 op. dowolnego mixu sałat
150 g boczku w plastrach
150 g baleronu w plastrach
150 g szynki surowej w plastrach
olej do posmarowania rusztu
Sos winegret:
2 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżki octu winnego
5 łyżek oliwy
1/2 cebuli białej
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej pietruszki
przyprawy: sól, pieprz, cukier brązowy
Opis

Przygotuj sos: oliwę wymieszaj z octem i musztardą. Koperek i pietruszkę umyj i osusz, następnie drobniutko pokrój i dodaj do sosu. Cebulę obierz i umyj, pokrój w drobniutką kosteczkę, dodaj również do sosu i wymieszaj. Dopraw przyprawami. Wszystkie plastry mięsa połóż na naoliwionym ruszcie i piecz na złoto nad żarem z obu stron (około 3–4 min). Plastry mięsa powinny być chrupiące, ale uważaj, aby ich za bardzo nie wysuszyć. Mix sałat przesyp do miski, dodaj gorące chrupiące plastry mięsa i polej sosem. Od razu podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
25 min.
Desery
2 tygodnie temu
40 min.
Zupy