Przepisy Sałatka z grillowanym boczkiem

Składniki

1 op. dowolnego mixu sałat

150 g boczku w plastrach

150 g baleronu w plastrach

150 g szynki surowej w plastrach

olej do posmarowania rusztu

Sos winegret:

2 łyżeczki musztardy francuskiej

2 łyżki octu winnego

5 łyżek oliwy

1/2 cebuli białej

1 łyżka posiekanego koperku

1 łyżka posiekanej pietruszki

przyprawy: sól, pieprz, cukier brązowy

Opis

Przygotuj sos: oliwę wymieszaj z octem i musztardą. Koperek i pietruszkę umyj i osusz, następnie drobniutko pokrój i dodaj do sosu. Cebulę obierz i umyj, pokrój w drobniutką kosteczkę, dodaj również do sosu i wymieszaj. Dopraw przyprawami. Wszystkie plastry mięsa połóż na naoliwionym ruszcie i piecz na złoto nad żarem z obu stron (około 3–4 min). Plastry mięsa powinny być chrupiące, ale uważaj, aby ich za bardzo nie wysuszyć. Mix sałat przesyp do miski, dodaj gorące chrupiące plastry mięsa i polej sosem. Od razu podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4