Sałatka z fasolką szparagową
Składniki
150 g sera koziego
200 g zielonej fasolki szparagowej
1 brokuł
2 pomidory
seler naciowy
200 ml śmietany
4 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie (ok. 10–15 min). W innym garnku ugotuj oczyszczoną z końcówek fasolkę szparagową (ok. 20–25 min). Odcedź ugotowane warzywa i przełóż do jednego naczynia. Dodaj umyte liście selera, pokrojony w kostkę kozi ser i pokrojone w ósemki pomidory (możesz dodać więcej niż 2 pomidory).

Przygotuj sos: śmietanę wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem.

Polej sałatkę sosem. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 tygodnie temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
180 min.
Zupy