Przepisy Sałatka z fasolką szparagową z chrupiącymi płatkami szynki szwarcwaldzkiej

Składniki

200 g żółtej fasolki szparagowej
200 g zielonej fasolki szparagowej
100 g szynki szwarcwaldzkiej
200 g pomidorków koktajlowych
1 cebula czerwona
2 gałązki cząbru górskiego
20 ml octu jabłkowego
40 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka miodu
pieprz czarny
sól

Opis

Fasolkę szparagową obierz z szypułek. Umyj dobrze i odsącz. W szerokim rondlu wstaw wodę – ok. 2 l – i przypraw 1 łyżeczką soli. Jak tylko woda się zagotuje, wsyp całą fasolkę i gotuj przez ok. 4–5 minut, aż będzie miękka. Odcedź ją przez sito i przelej zimną wodą, aby zahartować i zatrzymać proces gotowania. Pokrój strączki na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Wlej oliwę oraz ocet. Wymieszaj. 

Pokrój drobno cebulkę i poszarp listki cząbru górskiego. Pomidory koktajlowe pokrój na pół i dodaj do sałatki. Wlej miód i całość wymieszaj. Przełóż fasolkę na półmisek, układając kopczyk. Dekoruj cienkimi plasterkami szynki szwarcwaldzkiej i gałązką cząbru.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8