Przepisy Sałatka z buraków, pomarańczy i gorgonzoli
Składniki
1 burak
1 pomarańcza
40 g pikantnej gorgonzoli
winegret z czerwonego wina
1 orzech włoski
gałązka tymianku
przyprawy: sól, pieprz, oliwa z oliwek
Opis

Buraka przypraw solą i pieprzem, a następnie posmaruj oliwą z oliwek. Upiecz go na folii aluminiowej z gałązką tymianku w temperaturze 180ºC, aż stanie się miękki. Pokrój go w duże, nieregularnej wielkości kawałki, a następnie zamarynuj w oliwie z oliwek z winegretem, solą i pieprzem. Pomarańczę obierz ze skóry i podziel na równe kawałki. Składniki dania układaj w kolejności: burak, pomarańcza, gorgonzola. Udekoruj kawałkami orzecha włoskiego.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Sałatki
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne
2 miesiące temu
255 min.
Napoje
2 miesiące temu
40 min.
Desery