Przepisy Sałatka z buraków, pomarańczy i gorgonzoli

Składniki

1 burak
1 pomarańcza
40 g sera gorgonzola
winegret z czerwonego wina
1 orzech włoski
1 gałązka tymianku świeżego
sól
pieprz czarny mielony
oliwa z oliwek

Opis

Buraka przypraw solą i pieprzem, a następnie posmaruj oliwą z oliwek. Upiecz go na folii aluminiowej z gałązką tymianku w temperaturze 180ºC, aż stanie się miękki. Pokrój go w duże, nieregularnej wielkości kawałki, a następnie zamarynuj w oliwie z oliwek z winegretem, solą i pieprzem. Pomarańczę obierz ze skóry i podziel na równe kawałki. Składniki dania układaj w kolejności: burak, pomarańcza, gorgonzola. Udekoruj kawałkami orzecha włoskiego.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Nasza cena

1 / 3