Sałatka z brązowym ryżem
Składniki
120 g sera żółtego
10 czarnych oliwek
1 duża łyżka majonezu
4 łyżki grubo pokrojonego szczypiorku
½ puszki kukurydzy
2 torebki brązowego ryżu
3 ogórki konserwowe
puszka fasolki marynowanej: zielonej i żółtej
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki oliwy
½ cebuli
4 jaja ugotowane na twardo
1 łyżka octu balsamicznego
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ryż ugotuj na sypko według wskazówek na opakowaniu. Ugotowany ryż wsyp do miski, a następnie dodaj wszystkie warzywa z puszki (uprzednio odsączone) oraz pokrojone w kosteczkę: cebulę, ogórki i ser żółty. Dodaj łyżkę majonezu, szczypior, 2 łyżki oliwy i ocet balsamiczny. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko delikatnie wymieszaj. Dodaj oliwki w całości i jeszcze raz lekko przemieszaj. Przed podaniem połóż na wierzch sałatki kawałki ugotowanych jajek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
2 miesiące temu
2 miesiące temu
45 min.
Sałatki