Sałatka z boczniakami z patelni
Składniki
4-6 niewielkich boczniaków
garść rukoli
1 czerwona cebula
1 łyżka kaparów
4 suszone pomidory
2 posiekane orzechy włoskie
1 łyżka mąki
sok z 1/2 cytryny
1/2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka musztardy
50 ml oliwy z oliwek
Opis

Boczniaki umyj i przytnij końcówki nóżek. Następnie lekko oprósz mąką. Rozgrzej na patelni oliwę i na średnim ogniu podsmaż grzyby z obu stron. Sałatę opłucz i nałóż na talerze. Obierz i pokrój w plastry cebulę i dołóż do sałaty razem z suszonymi pomidorami i kaparami. Na wierzch ułóż podsmażone boczniaki. W osobnym naczyniu zmieszaj sok z cytryny, miód i musztardę. Następnie dolej oliwę i energicznie wymieszaj. Polej sałatkę sosem i posyp posiekanymi orzechami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Desery