Przepisy Sałatka z boczkiem i serem pleśniowym w sosie winegret

Składniki

100 g boczku wędzonego

2 garście mieszanki sałat: botwinka, szpinak, rukola

8 pomidorków koktajlowych

6 plastrów sera pleśniowego (dowolnego)

Dressing:

5 łyżek oliwy z oliwek

2 łyżki octu jabłkowego

1 ząbek czosnku

1/2 małej cebuli

garść świeżej bazylii

1 łyżeczka ostrej musztardy

przyprawy: cukier, sól, pieprz

Opis

Przygotuj dressing PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING: cebulę obierz i posiekaj drobno, następnie zasyp cukrem i pozostaw na kilka minut, aby puściła sok. Cebulę umyj w zimnej wodzie i wyciśnij ją wraz z czosnkiem przez wyciskarkę. Dodaj oliwę, ocet, sól, pieprz, musztardę i listki świeżej bazylii – całość zmiksuj na gładką masę. Pozostaw na ok. 10 min, aby sos się przegryzł.

Boczek pokrój w plastry. Połóż go na folii aluminiowej i zapiekaj ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 230°, aby stał się chrupiący. Mieszankę sałat dobrze wypłucz i osusz. Na sałacie ułóż kawałki boczku, pomidorków koktajlowych i sera pleśniowego. Wszystko polej dressingiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4