Przepisy Sałatka wiosenna z jajkiem
Składniki
400 g mieszanki sałat (karbowana, lodowa, roszponka)
1 awokado 
1 ogórek
100 g pomidorków koktajlowych lub 3 pomidory śliwkowe 
1/2 pęczka szczypiorku
2–3  jajka na twardo
sok z 1/2 cytryny 
200 g jogurtu naturalnego
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Sałatę opłucz i osusz. Awokado wyciągnij ze skórki i pokrój w podłużne paski. Kawałki awokado polej sokiem z cytryny. Ogórka pokrój w plastry, pomidorki poprzekrawaj na połówki. Jajka obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj sałatę z awokado, ogórkiem, jajkiem i pomidorami. Na wierzch połóż świeże pędy szczypiorku. Jogurt dopraw solą i pieprzem. Podaj obok sałatki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy