Przepisy Sałatka warstwowa z warzywami

Składniki

½ kg papryki żółtej
½ kg ogórków gruntowych
700 g pomidorków koktajlowych
3 cebule
3 ząbki czosnku (większe)
6 liści laurowych
30 kulek ziela angielskiego
3 łyżeczki gorczycy
łyżki soli kamiennej do przetworów (bez jodu)
2 łyżki cukru
¾ szklanki octu jabłkowego
l wody (przegotowanej, ostudzonej)

Sposób przygotowania

1

Paprykę pokrój w paski.

2

Ogórki pokrój w grubsze słupki.

3

Cebule pokrój w grubsze półplasterki.

4

Obierz czosnek i pokrój go w plastry.

5

Rozłóż do słoików (wcześniej wygotowanych) ziele angielskie, liście laurowe i czosnek. Do każdego ze słoików dodaj po 1/2 łyżeczki gorczycy.

6

Włóż na dno słoików cebulę, paprykę i pomidory.

7

Na górze ułóż ogórki.

8

Przygotuj zalewę. Połącz wodę, ocet, sól i cukier. Wlej zalewę do wszystkich słoików. Zakręć nakrętki wcześniej wygotowane.

9

Pasteryzuj PORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA słoiki przez 10 minut. Wyciągnij słoiki z wody i obróć do góry dnem. Pozostaw w takiej pozycji do wystudzenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8