Sałatka w waflowych jajeczkach
Składniki
​waflowe jajeczka
​40 g sałaty rzymskiej
50 g twarożku śmietankowego
1 łyżka posiekanej bazylii
2 łyżki kiełków rzodkiewki
4 rzodkiewki 
1/2 ogórka zielonego ze skórką
Dressing:
4 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Twarożek i liście bazylii wymieszaj. Liście sałaty pokrój w cieniutkie paseczki, a rzodkiewkę i ogórek w plasterki.

Przygotuj dressing: wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie polej nim warzywa.

Do waflowych jajek nałóż warzywa i dekoracyjnie ponakładaj kleksy z serka. Na wierzch ułóż kilka kiełków rzodkiewki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
35 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
155 min.
Dania główne