Przepisy Sałatka śledziowa

Składniki

4 śledzie matjas (filety)
1 marchew
1 korzeń pietruszki
4 ziemniaki
1 jabłko
1 cebula
1 ogórek marynowany
4 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy stołowej
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Śledzie opłucz i pokrój w dość dużą kostkę. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki gotuj w łupinkach do miękkości przez ok. 30 min. Ostudzone warzywa obierz i wraz z jabłkiem i cebulką pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4