Sałatka rzymska z tartą marchewka w sosie śmietanowo-majonezowym
Składniki
1 sałata rzymska
4 marchewki
1/2 szkl. orzechów włoskich
2 łyżki posiekanej drobno cebuli
Sos:
2 łyżki śmietany
1 łyżka majonezu
5 kropli tabasco
Opis

Sałatę umyj i osusz. Następnie posiekaj w cienkie paski. Cebulę obierz, umyj i drobniutko posiekaj. Marchew obierz i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.

Marchew, orzechy i sałatę przełóż do dużej miski – wymieszaj. Śmietanę połącz z majonezem, tabasco, solą, pieprzem i cebulą. Sos dodaj do sałatki i wymieszaj. Podawaj jako przekąskę lub do obiadu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne