Sałatka na ciepło z jesiennymi warzywami i serem

Składniki

1 dynia (hokkaido)

10 sztuk jadalnych kasztanów

10 kiełków brukselki

1 czerwona cebula

1 burak (czerwony, duży)

1 pasternak (większy)

2 szt. czosnku

100 g sera (typu bałkańskiego)

oliwa z oliwek

ziarna słonecznika

sól

kmin rzymski

oregano

tymianek

anyż

rozmaryn

Sposób przygotowania

1

Umyj dynię hokkaido, przekrój i oczyść, a następnie posiekaj ją (wraz ze skórką) na plasterki.

2

Pokrój kasztany.

3

Wyczyść pozostałe warzywa, pokrój cebulę, przetnij buraki na pół, a następnie posiekaj na cienkie plastry. Pokrój pasternak na osiem kawałków, przekrój czosnek na pół.

4

Podgrzej piekarnik do 210°C.

5

Skrop blachę do pieczenia olejem i wrzuć na nią warzywa, z wyjątkiem czosnku i kasztanów. Następnie posyp przyprawami, ziołami, solą, czosnkiem i kasztanami i piecz ok. 20-25 minut.

6

Podawaj z tartym serem i ziarnami słonecznika.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4