Sałatka na ciepło z jesiennymi warzywami i serem

Składniki

1 dynia hokkaido
10 kasztanów jadalnych
10 kiełków brukselki
1 cebula czerwona
1 burak (czerwony, duży)
1 pasternak (większy)
2 ząbki czosnku
100 g sera bałkańskiego
oliwa z oliwek
słonecznik (ziarna)
sól
kmin rzymski
suszone oregano
tymianek świeży
gwiazdka anyżu
świeży rozmaryn

Sposób przygotowania

1

Umyj dynię hokkaido, przekrój i oczyść, a następnie posiekaj ją (wraz ze skórką) na plasterki.

2

Pokrój kasztany.

3

Wyczyść pozostałe warzywa, pokrój cebulę, przetnij buraki na pół, a następnie posiekaj na cienkie plastry. Pokrój pasternak na osiem kawałków, przekrój czosnek na pół.

4

Podgrzej piekarnik do 210°C.

5

Skrop blachę do pieczenia olejem i wrzuć na nią warzywa, z wyjątkiem czosnku i kasztanów. Następnie posyp przyprawami, ziołami, solą, czosnkiem i kasztanami i piecz ok. 20-25 minut.

6

Podawaj z tartym serem i ziarnami słonecznika.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8