Przepisy Sałatka jęczmienna ozima z kapustą i boczkiem

Składniki

200 g kaszy jęczmiennej

2 duże garście kapusty

200 g boczku

1 łyżka oleju

1 łyżka kminku

1 łyżka majeranku

sól i pieprz

Sposób przygotowania

1

Ugotuj jęczmień w osolonej wodzie i wylej jak makaron. Nie gotuj całkowicie na miękko, raczej "al dente".

2

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, dodaj kapustę i kminek i piecz przez chwilę.

3

Kiedy kapusta będzie miękka, dodaj ugotowany jęczmień, dodaj czarny pieprz, czosnek i dużo majeranku.

4

Na drugiej patelni podsmaż posiekany boczek.

5

Podsmaż boczek i dodaj do jęczmienia z kapustą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4