Sałatka gyros
Składniki
2 filety z kurczaka
1 duża cebula
½ kapusty pekińskiej
8 korniszonów
½ kukurydzy z puszki
4 łyżki majonezu
4 łyżki ketchupu pikantnego
4 łyżki ketchupu łagodnego
przyprawa do gyrosa
Opis

Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, dopraw przyprawą do gyrosa. Podsmaż mięso tak, aby było chrupiące.

Gorące mięso przesyp na dno miski (1 warstwa). Mięso zalej ketchupem pikantnym (2 warstwa), dodaj pokrojone w kostkę korniszony (3 warstwa), pokrojoną w drobną kostkę cebulę (4 warstwa), odsączoną z zalewy kukurydzę (5 warstwa). Zalej całość majonezem (6 warstwa), a następnie ponownie ketchupem łagodnym (7 warstwa). Na koniec przykryj wszystko ostatnią warstwą z drobno pokrojonej kapusty pekińskiej. Nie mieszaj.

Jeśli przygotowujesz sałatkę w misce, użyj przezroczystego naczynia. Możesz też układać warstwy bezpośrednio na talerzu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Desery
2 miesiące temu
145 min.
Dania główne
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
5 min.
Napoje