Sałatka grecka
Składniki
1 opakowanie sera feta (ok.180 g)
4 pomidory
1 ogórek
1 papryka zielona
1 cebula czerwona
15 czarnych oliwek
natka pietruszki
3 łyżki oliwy
3 łyżki octu winnego
świeża bazylia do dekoracji
przyprawy: sól, pieprz, oregano
Opis

Warzywa umyj. Pomidory pokrój w grubą kostkę, obranego ogórka w półplasterki, a paprykę w kosteczkę  (długość boku ok. 1 cm). Dodaj oliwki i pokrojoną natkę. Cebulę obierz, pokrój w talarki, dodaj do sałatki.

Sałatkę przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Skrop oliwą i octem winnym. Na końcu dodaj pokrojony w kostkę ser feta.

Podawaj z pieczywem, makaronem lub jako dodatek do obiadu. Możesz ją także serwować razem z grillowanym mięsem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Napoje