Sałata rzymska z czosnkiem
Składniki
1 sałata rzymska
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
przyprawy: sól, pieprz, cukier brązowy
Opis

Sałatę umyj i otrząśnij z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojoną na dość duże kawałki sałatę. Czosnek obierz i wyciśnij przez wyciskarkę prosto do sałaty. Całość duś ok. 3 min, podlewając jeśli trzeba oliwą z oliwek. Na końcu skrop octem, dopraw solą, pieprzem oraz cukrem. Sałatę wymieszaj i podawaj natychmiast z grzankami i z ulubionym serem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje