Przepisy Sakiewki Zielono mi
Składniki
1 filet z piersi kurczaka
1 op. świeżego szpinaku baby
1 jajko
2 szkl. mąki pszennej
2 szkl. mleka
masło
1-2 ząbki czosnku
150 g sera pleśniowego typu rokpol
4 łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Z jajka, mąki i mleka przygotuj ciasto naleśnikowe. Dodaj odrobinę soli i łyżkę szpinaku, aby ciasto było lekko zielone. Usmaż. Szpinak zblanszuj na maśle, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i pokruszony ser. Mieszaj aż do rozpuszczenia się sera.

Filet z kurczaka pokrój w kostkę o wymiarach ok. 2x2 cm, następnie podsmaż na małej patelni. Dodaj do szpinaku razem z jogurtem i duś przez kilka minut. Naleśniki nadziewaj masą szpinakową, formuj sakiewki i wiąż szczypiorkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8