Przepisy Sajgonki z dipem tahini
Składniki
10 kawałków papieru ryżowego
1 duża marchewka
1 duży ogórek
½ dużej czerwonej papryki
½ szklanki posiekanej natki pietruszki
1 awokado
5 dużych liści sałaty
20 obranych krewetek
świeża kolendra
ziarenka sezamu
Dip
¼ szklanki pasty tahini
200 ml sosu sojowego
10 ml soku z limonki
Sposób przygotowania
 alt=
1
Przygotuj papier ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Powinien być elastyczny, ale solidny.
 alt=
2
Nie może być mokry, więc lekko go osusz.
 alt=
3
Cienko pokrój warzywa, drobno posiekaj kolendrę i połowę liści sałaty.
 alt=
4
Na każdym papierze umieść mieszankę warzyw, ułóż przecięte liście sałaty i dwie krewetki pokrojone na mniejsze kawałki.
 alt=
5
Staraj się zmieścić składniki w jednej trzeciej arkusza papieru, upychaj je gęsto i najlepiej w mniejszych ilościach. Podczas rolowania możesz dodać więcej warzyw.
 alt=
6
Mocno zwiń papier z warzywami. Najpierw zrób zakładkę z góry i z dołu, aby farsz pozostał na swoim miejscu. Następnie zawiń sajgonkę, rolując od wybranej strony.
 alt=
7
Łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4