Przepisy Sajgonki z dipem tahini

Składniki

10 kawałków papieru ryżowego

1 duża marchewka

1 duży ogórek

½ dużej czerwonej papryki

½ szklanki posiekanej natki pietruszki

1 awokado

5 dużych liści sałaty

20 obranych krewetek

świeża kolendra

ziarenka sezamu

Dip

¼ szklanki pasty tahini

200 ml sosu sojowego

10 ml soku z limonki

Sposób przygotowania

 alt=
1

Przygotuj papier ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Powinien być elastyczny, ale solidny.

 alt=
2

Nie może być mokry, więc lekko go osusz.

 alt=
3

Cienko pokrój warzywa, drobno posiekaj kolendrę i połowę liści sałaty.

 alt=
4

Na każdym papierze umieść mieszankę warzyw, ułóż przecięte liście sałaty i dwie krewetki pokrojone na mniejsze kawałki.

 alt=
5

Staraj się zmieścić składniki w jednej trzeciej arkusza papieru, upychaj je gęsto i najlepiej w mniejszych ilościach. Podczas rolowania możesz dodać więcej warzyw.

 alt=
6

Mocno zwiń papier z warzywami. Najpierw zrób zakładkę z góry i z dołu, aby farsz pozostał na swoim miejscu. Następnie zawiń sajgonkę, rolując od wybranej strony.

 alt=
7

Łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4