Sadzone jajka przepiórcze z awokado i puree z groszku
Składniki
8 jajek przepiórczych
1 dojrzałe awokado
1 szkl. groszku mrożonego
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
1/2 ząbka czosnku
1 łyżka oliwy extra vergine
2 garści pomidorów koktajlowych
2 bułki razowe z ziarnami
2 łyżeczki masła klarowanego
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ugotuj groszek. Odlej wodę, zostawiając 2 łyżki i ostudź. Zmiksuj groszek z 2 łyżkami wody, 1 łyżką oliwy, czosnkiem, skórką cytrynową, szczyptą soli i pieprzu.

Rozgrzej masło na 2 małych patelniach. Dodaj pomidory, wbij jajka, zmniejsz ogień i smaż, aż białko się zetnie. Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj od razu po przyrządzeniu z połówkami awokado i podpieczonymi grzankami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne