Przepisy Sadzone jajka przepiórcze z awokado i puree z groszku

Składniki

8 jajek przepiórczych

1 dojrzałe awokado

1 szkl. groszku mrożonego

1 łyżeczka otartej skórki z cytryny

1/2 ząbka czosnku

1 łyżka oliwy extra vergine

2 garści pomidorów koktajlowych

2 bułki razowe z ziarnami

2 łyżeczki masła klarowanego

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Ugotuj groszek. Odlej wodę, zostawiając 2 łyżki i ostudź. Zmiksuj groszek z 2 łyżkami wody, 1 łyżką oliwy, czosnkiem, skórką cytrynową, szczyptą soli i pieprzu.

Rozgrzej masło na 2 małych patelniach. Dodaj pomidory, wbij jajka, zmniejsz ogień i smaż, aż białko się zetnie. Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj od razu po przyrządzeniu z połówkami awokado i podpieczonymi grzankami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4