Przepisy Ryż z wołowiną i bananami w curry

Składniki

500 g rostbefu
450 g szpinaku świeżego
250 g ryżu (podłużnego)
1 cebula
1 banan
2 łyżeczki curry
1 kostka bulionu warzywnego
2 łyżki oleju z pestek winogron
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Cebule drobno posiekaj. Mięso pokrój w kostkę i smaż z cebulą na oleju przez ok. 7 min. Do mięsa wsyp ryż i zalej 1 litrem wody połączonej z bulionem – całość zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj ryż przez następne 15 min aż do momentu, kiedy wchłonie całą wodę i napęcznieje.

W międzyczasie umyj liście szpinaku, porwij w palcach na większe kawałki i wrzuć do gotującego się ryżu. Pozostaw wszystko na ogniu przez 5 min.

Banana obierz ze skóry, pokrój na małe kawałeczki i dodaj do ryżu i mięsa – całość podgrzewaj. Potrawę dopraw do smaku curry, pieprzem i solą. Podawaj gorące.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8