Przepisy Ryż z wołowiną i bananami w curry

Składniki

500 g wołowiny

450 g szpinaku w liściach

250 g ryżu podłużnego

1 cebula

1 banan

2 łyżeczki curry

1 kostka buliony warzywnego

2 łyżki oleju z pestek winogron

przyprawy: sól i pieprz

Opis

Cebule drobno posiekaj. Mięso pokrój w kostkę i smaż z cebulą na oleju przez ok. 7 min. Do mięsa wsyp ryż i zalej 1 litrem wody połączonej z bulionem – całość zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj ryż przez następne 15 min aż do momentu, kiedy wchłonie całą wodę i napęcznieje.

W międzyczasie umyj liście szpinaku, porwij w palcach na większe kawałki i wrzuć do gotującego się ryżu. Pozostaw wszystko na ogniu przez 5 min.

Banana obierz ze skóry, pokrój na małe kawałeczki i dodaj do ryżu i mięsa – całość podgrzewaj. Potrawę dopraw do smaku curry, pieprzem i solą. Podawaj gorące.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4