Przepisy Ryż smażony z warzywami i kiełkami soi

Składniki

200 g ryżu parabol

100 g młodej marchewki

2 gałązki selera naciowego

50 g pora zielonego

1/4 brokuła

50 g cukinii

2 grube szczypiorki

2 gałązki kolendry

50 g kiełków do smażenia

30 ml oliwy z oliwek

Opis

Ryż wypłucz pod zimną wodą i wstaw w garnka do gotowania. Wody wlej 3 razy tyle, co ryżu i dodaj niewielką ilość soli. Po zagotowaniu zmniejsz moc i powoli dogotuj ryż pod przykryciem. Umyj i obierz warzywa. Marchew, seler i por pokrój w paski podobnej wielkości. Brokuły podziel na mniejsze różyczki i odetnij końce. 

Na patelni rozgrzej oliwę. Włóż marchew, seler oraz pora i podsmaż do momentu, aż warzywa zmiękną. Dodaj następnie brokuły i dalej podsmażaj. Kiełki wsyp na patelnię i jeszcze kilka minut smaż z warzywami. 

Ugotowany ryż przelej zimną wodą i zostaw do odsączenia na sitku. Potem dodaj ryż do warzyw, zwiększ moc ognia i podsmaż. Przypraw jeszcze świeżym pieprzem oraz solą. Gotowy ryż wraz z warzywami przełóż na półmisek. To danie bardzo pasuje do grillowanych ryb oraz drobiu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4