Przepisy Ryż na zielono

Składniki

600 g świeżego szczawiu

100 g ryżu

1 cebula

3 łyżki posiekanego koperku

sok z 1/2 limonki

150 ml wody

100 ml oliwy z oliwek

przyprawy: sól, biały pieprz

Opis

Szczaw umyj dokładnie w zimnej wodzie i osusz. Oliwę rozgrzej na patelni i podsmaż na niej posiekaną w kostkę cebulę. Wmieszaj szczaw, tak aby oliwa pokryła go dokładnie. Gdy szczaw pokryje się oliwą, dodaj sok z limonki, wodę i wszystko zagotuj. Następnie dodaj ryż wcześniej kilkukrotnie wypłukany w zimnej wodzie, sól i gotuj wszystko ok. 15 min, aż ryż wchłonie wodę i ugotuje się. Koperek umyj i posiekaj drobno. Dodaj go do ryżu i wymieszaj, przypraw pieprzem. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami szczawiu i posyp ponownie koperkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4