Przepisy Ryż kokosowy
Składniki
100 g ryżu
350 ml mleczka kokosowego
6 świeżych truskawek
1 łyżka cukru
2 łyżki bitej śmietany
2 łyżeczki wiórków kokosowych
Opis

Ryż przepłucz kilkakrotnie w wodzie. Mleczko kokosowe wlej do garnuszka, wsyp ryż oraz 1 łyżkę cukru. Gotuj ryż pod przykryciem na wolnym ogniuPORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU do miękkości, aż wchłonie całe mleczko. Ugotowany ryż przełóż do dużej miski. Truskawki umyj, oderwij szypułki, a następnie pokrój w kostkę i wymieszaj z ryżem. Ryż przełóż do miseczek i przewróć je do góry dnem na większy talerz. Miseczkę podnoś w taki sposób, aby z ryżu powstały babeczki. Każdą z nich udekoruj 1 łyżką bitej śmietany i 1 łyżeczką wiórków kokosowych.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
40 min.
Napoje