Ryż cytrynowy z zielonym groszkiem i kurczakiem
Składniki
1 szkl. ryżu brązowego lub białego
2 i 1/2 szkl. rosołu z kurczaka lub wody z dodatkiem sosu sojowego
sok z 1 cytryny
2/3 szkl. groszku zielonego mrożonego
1 pojedynczy filet z kurczaka
garść kiełków
przyprawy: sól, pierz
Opis

Ryż ugotuj w bulionie i soku z 1/2 cytryny. Groszek ugotuj w wodzie z solą do miękkości. Do ryżu wrzuć groszek i wymieszaj. Filet z kurczaka podsmaż na oliwie, skrapiając ją w trakcie smażenia sokiem z cytryny, posól i popierz. Kurczak smaż do momentu aż stanie się rumiany. Na talerze wysyp ryż, udekoruj zielonym groszkiem, dodaj podsmażonego kurczaka, posyp kiełkami i podawaj. Przed podaniem danie możesz polać oliwą z oliwek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
25 min.
Zupy